zondag 22 februari 2009

NOORDKAPELLEN van TOETMOSES III, Vervolg

De bekende Achmenu (vrij vertaald, Het lichtende Huis) Tempel van Toetmoses III.
Aan de linkerkant zijn de Noord Kapellen te vinden. Hier kan je de kapel vinden van het "Feest van het Witte Nijlpaard" "Het Feest van de Oprichting van de Mast van Min" en Ceremonie van de Funderingen. In de achterste Kapel zijn diverse artifacten gevonden die altijd bij het begin van de bouw begraven worden. Ook kan je in deze Kapel naar het dak klimmen.

Het paadje langs de Kapellen, hier is goed te zien dat er weinig mensen komen.


Feest van het Witte Nijlpaard. Helaas is het figuur weg gebeiteld, maar als je goed kijkt zie je de omtrekken van het Nijlpaard nog. Op onderstaande foto is een scene te zien van de Funderings Ceremonie.


Hier een afbeelding van Toetmoses III en Min.
Bovendorpel van een van de Kapellen. Soms moet je even klimmen want in sommige kapellen zijn zeg maar verhogingen, maar voor een liefhebben geen punt denk ik :-)


Een erg mooi bewaard gebleven relief van een hand met een Ankh.
Een erg mooi bewaard gebleven relief van een hand met een Ankh.


Toetmoses III brengt een Offer.

Hier zo'n verhoging waar je op moet klimmen om de reliefs te bekijken.

Voor de hele avontuurlijken onder ons kan je zelfs onder sommige Kapellen kruipen. Deze ruimte's op de foto's zijn te vinden in de achterste Kapel. Kijk wel uit voor ongedierte en ook huizen er Vosjes. Kwam er al is een tegen, wilde natuurlijk een foto maken, maar ze zijn erg schuw dus hij was gelijk in een hol verdwenen, jammer genoeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten